Oranje Gekte EK 2008

 

 

 

 

                        

Oranjegekte

EK 2008

            

Afgelopen  vrijdag kwam ik boven op zolder in een kast en mijn oog viel op een plastic tas …Nieuwsgierig als ik ben hahaha keek ik er natuurlijk in en tja daar had je de Oranje vlaggen.De tijd is n.l weer aangebroken van het EK en mijn eerste dachten was WAT moet ik ermee ik gooi die troep weg, jeetje gelijk zaten de herinneringen aan jou  weer in mijn hoofd Die hang ik echt niet op! Nee echt niet… ik zo iets van Nee dank je wel dit EK maar effe niet maar een klein stemmetje in mij zei; Kom op zeg ,dit is niet wat Jeroen zou willen , die zou zeggen Ja jammer dan, je krijgt mij er niet mee terug dus versieren die hap  ma dat had je ook gedaan als ik hier nog aanwezig was geweest en  dus doen!Ok ik naar beneden en aan je pa gevraagt wat  denk en wil jij? Ook die had zo iets van ja….. van mij hoeft het niet echt maar even later toen wij in de tuin zaten met een roseetje en een biertje kwam hij er ook op terug en zei.Het is wel toch weer leuk en Jeroen had het ook gewilt… Ja we waren het daar duidelijk overeens.Dus wij naar boven de tas weer te voorschijn gehaald,daar kwam ik je Rood-Wit-Blauw-Oranje voetbalbroek tegen en dat was wel effe slikken, je andere spullen heb ik na jouw overlijden in een vlaag zomaar meegegeven aan anderen zoals je Rood-wit-blauw-oranje hoed, je sjaal,je petje ja zelf je Oranje EK shirt en ik hoop maar dat die persoon het met plezier en ook nog even  met een gedachte aan jou, zal dragen nu met deze dagen!. 

1 Oranje t-shirtje hangt gelukkig nog in je kast…omdat niemand dat paste daar vezopen ze in dat was iedereen te groot hahaha het was ook een 3x XL.Wat ben ik blij dat ik dat nu nog heb, met die voetbalbroek ,als enige Oranje aandenken aan jou.!

Zoals andere jaren  hangen ook nu de Oranjevlaggen weer in de tuin.De voorkant van de straat is mee versierd en de eerste wedstrijd Nederland -Italie is door ons elftal gewonnen met   

                                                            

 Man wat had jij uit je stekker gegaan en feest gevierd!Samen met vrienden hebben wij de wedstrijd bekeken , getoeterd bij ieder doelpunt en geschreeuwd YES dat is 1…2 en 3!.en PEER EM DER MAAR IN R.aar was het gevoel, ja haast schuldig, zo vrolijk te zijn, te lachen , te juichen en te springen  bij ieder doelpunt wat er werd gemaakt en opeens drong het met een schok door mij heen heel even maar dat  JIJ er niet bij was en ik jou zo erg mis, jouw aanwezigheid,jouw  vrolijke en schaterende smakelijke lach,geen opmerkingen over dit alles tijdens de wedstrijd , geen Hey Pa, Zoooooooodan,,Wat een oetlul, geen … geen …geen…  Nee nooit meer.. nooit meer zoiets te horen van jou,in dit alles, wat heet ”het  ORANJE feestgedruis”

           

Ook dit is voor ons een eerste EK zonder jou, zoals alles al een eerste keer heeft moeten zijn.de dingen en dagen met een betekenis en wij al hebben doorlopen met pijn en verdriet maar ook met  warme en hele fijne en mooie herinneringen En geloof mij lieve Kanjer het doet ontzettend veel pijn! Dit nog het meeste van alles lijkt het wel!Het gemis,het niet meer  horen na praten over de wedstrijden jij samen met je vader, het ja zelfs geruzie over etenstijden.,over kleinigheden zoals aan tafel eten of  met je een bord op je schoot flessen Cola die rondslingerden en zakken Chips in je kamer met zulke dagen met al die voetbalwedstrijden leek het wel op een Oranjevarkensstal!

Nu, als ik je kamer binnenloop en rond kijk is het  opgeruimd de dingen staan zoals zij nog stonden,  ik hoor in gedachte de woorden van het lied Avond van Bouwdewijn de Groot;

 ——-
En de dingen in de kamer worden vrienden die gaan slapen
En de dingen in de kamer, ik zeg ze welterusten
Vanavond gaan we slapen en morgen zien we wel

Maar de dingen in de kamer  zouden , (nee zijn) levenloze dingen zijn zonder jou Het verleden geeft geen zekerheid, want je kunt niet zeker weten en alles gaat voorbij….. 

——–

        

Vandaag 12 juni 2008 is het 17 maanden geleden dat ik  voor het laatst omhelsde en wij elkaar een dikke knuffel gaven.Dat ik het bericht kreeg dat ene telefoontje wat voorgoed ons leven heeft veranderd. Het regent momenteel net als op die bewuste morgen,de zon schijnt vandaag niet en ik geef toe aan mijn verdriet om jou, zelfs Lara je hond is niet van haar plek af te branden, en door het raam kijk ik naar buiten Alles is Oranje gekleurd, maar zelfs de vlaggen hangen stil.Geen vrolijk gewapper op de wind.Ik mis je vandaag zo verschrikkelijk  Kanjer, het lijkt wel meer als anders.Komt het door de eerste Oranjegekte zonder jou?

Pa en ik, wij hebben het door gezet, wij hebben de boel versiert omdat ik weet dat jij hier zo van genoot en het echt niet anders zou willen..Afgelopen zaterdag zag ik   ORANJE rozen staan bij ja lachen  (en ik denk dat het zo moest zijn.)… De Plusmarkt!!!! Natuurlijk heb ik die gekocht dus deze staan nu bij jou en je ome Giel, met Rode rozen in het midden op jullie plekje in de tuin.

Zo feesten jullie dan toch een beetje mee in onze Oranjegekte  

Ik Weet en inmiddels, ook anderen, je bent bij ons,zoveel en vaak om ons heen, bij papa en mij, meerdere bevestigingen hebben dat al verteld, maar je naam valt nu wel een 1000 keer meer als anders, dus met iedere wedstrijd kijk jij wel “via” ons mee,horen een bepaalde uitspraak of opmerking die alleen jij maar zou hebben kunnen maken en dat doet ons weer bevestigen.Kijk daar is hij weer en daar lachen wij ook om.Vanuit daar waar jij nu mag zijn lieverd, hoop ik dat jullie er ook net als wij kunnen genieten van onze menselijke voetbalgekte en veel lol hebben onderling en gein

  En als er een doelpunt valt juich dan maar keihard mee, ik hoor  je nu lachen…. en zeggen Ja hoor! alleen wel even 1 ding mijn lieve Kanjer, steek daar maar geen rottjes of   meer aan zoals je dat hier zou hebben gedaan,voor ieder doelpunt wat er door Nederland wordt gemaakt ok  

         

Ik mis je iedere dag steeds een beetje meer,

al 17 maanden lang

 maar met deze EK - ORANJEGEKTE

die maakt het net even moeilijker

met de dag na dag na dag….

en toch, voelt het nog steeds goed

de beslissing die wij hebben genomen toen,die bewuste avond om je te laten gaan lieve schat

dus

Vier maar je EK Voetbalfeest

lieverd,daar waar jij nu bent!

       

Het nieuwe officiële Oranje thuisshirt

                                                  

Thuis shirt       nederlands elftalUit shirt

 

 

            juni -             juni             

 

EK – 12 -06- 2008        

 Karin en Peter