Moederdag – 2011

 


 


MAM?.IK KOM EVEN MET JE PRATEN?.


 


* Ma, mag ik even met je praten of slaap je al?


Kom, schuif eens een stukje op zodat ik even bij je kan zitten


hier op het randje van je bed Ik ben er nu en ga niet weg.


Want, kijk en voel, ik ben bij je, voel je de kou, ja dat ben ik.


Alleen sommige mensen voelen en begrijpen dit niet omdat


Hun hart en ogen zijn gesloten, hun oren zitten pot dicht.


Omdat zij zijn bang voor het voor hun onbekende het onbekende wat voor ons als al zó normaal is.


Ik wil je vertellen met mij gaat het zo goed


Iedereen is er, die ik tijdens mijn leven heb ontmoet!


En soms vraag ik mij af Waarom zien andere mensen niet in dat het echt fijn is om hier te zijn.


Kon ik het hen maar laten zien, stonden zij er maar meer voor open


Konden zij jouw woorden maar meer geloven.


Ik ben zo blij dat jij verder bent gegaan in het “ontwikkelen” bij en via de juiste persoon.


Maar ma, ik zie bij jou ook nog weer de laatste dagen, heel veel tranen van verdriet.


Wil je mij vertellen wat dit veroorzaakt en hoe dat komt?


 


~~~~


 


@: Natuurlijk lieverd, heb ik nog veel verdriet, dat komt omdat ik jou op bepaalde momenten verschrikkelijk mis.


Ik herinner jou zoals je was, Ik zie je vaak in alle leeftijden verschijnen en gebeurtenissen in al die momenten, met daarbij de dingen die je kon en deed.
Zowel de leuke maar ook nog de minder leuke dingen tijdens jouw leven
Er was gelukkig toen je over ging( overleed) niets meer om uit te leggen.
Altijd hebben wij alles open en eerlijk verteld en besproken.
Dat geeft ondanks het gemis ook een hele fijne rust.


Maar toch van tijd tot tijd, tot voor kort, wist ik mij op momenten sommige tijden geen raad.Vlogen de vragen op mijn af zoals waarom tijdens jouw opbaring bleef jouw kist gesloten?Ik kon mij bedenken hoe je erbij zou liggen maar niemand die daar ons een eerlijk antwoord voor deze kistsluiting op of wilde geven.Zelf de artsen niet.En dan soms op deze momenten wist ik mij hierdoor geen raad, want het bleef knagen, al 4 jaar lang deze vraag.Sommige mensen deden dan allerlei uitspraken omdat zij wel wisten waarom, en probeerde mij dan te troosten.Al deze mensen zaten er zo gigantisch naast!Maar lieverd, wat ik al zei, tot voor kort was deze onzekerheid want het antwoord heb ik uiteindelijk gekregen. Het antwoord kwam na 4 jaar en 3 maanden,Ja, weer bij elkaar opgeteld duidelijk het getal 7!


 


* Betekend dit dan voor nu jou dat wij nu losser en een stukje verder verwijderd zijn van elkaar?


@: Nee, lieve schat de verbinding verbreken kan en zal ik niet maar dat stuk Los laten en het nu eindelijk een juiste plaats geven, ja, dat wel.Ik ben heel erg blij met deze duidelijkheid.Alle herinneringen blijven in mijn gedachte, De foto’s en laatste video waar je op lachte.Je laatste omarming en je kus de woorden die jij zei vlak voor jij de deur uit ging, Zij blijven mij voor altijd bij tot dat ik sterf.


In mijn hart en gevoel zal jij altijd blijven bestaan, alleen nu in een andere vorm. En ik weet ook Jeroen het zal het met de tijd steeds moeilijker worden en niet makkelijker, want het leven zonder jouw tastbare lichaam doet pijn. Maar ook voor jou zal het niet gemakkelijk zijn, al denken mensen hier niet echt over na, omdat zij het gewoon niet weten, dood is niet dood, men gaat gewoon verder.Ben ik verdrietig dan maak ik jou dat ook, dat is inmiddels wel duidelijk. 


 * Er is jou laatst door onwetendheid veel pijn aangedaan. Hoe zit het met jouw gevoelens als mensen over hun geluk met hun kinderen, en/of kleinkinderen zitten te praten voor jouw gevoel op een bepaalde of opscheppende manier dan Ma? Je weet wel, zo van Mijn kind dit of mijn kind dat??


 @: Ja, soms hebben mensen dit niet eens door en doet dat pijn, maar ook het ligt eraan met wie ik praat, met vreemde is anders,daar kun je afstand van nemen, heel anders dan met je eigen familie.Wij, je vader en ik, weten drommels goed, wij zullen nooit meemaken hoe dat voelt om jouw kinderen vast te mogen houden, want dit zal nooit gebeuren.


 * Ben of wordt je dan Jaloers? En zo ja, denk je dat jij het hun kan vergeven net als zoals je al bij zovele mensen hebt gedaan?


 @: Ja, ik zal wel moeten want ik besef jalousie is een hele slechte eigenschap en is een behoorlijk pijnlijk en slecht iets, iets wat ik niet wil bezitten.Er zij mensen zelfs, die vroeger al met enige jalousie en met onbegrip destijds naar jou leven  met hemofilie hebben gekeken omdat er veel aandacht aan je werdt geschonken. Jalousie is een vreselijk iets wat je van binnenuit kunt verscheuren en je hart kunt breken.Niet dat mijn hart nog valt te breken. 
Maar weetje knuffel, Ik heb je heus wel gehoord!”
Vergeef het hun maar ma, want ook deze keer zeg ik weer, ook zij weten niet beter?”
Ma, er zijn mensen die praten steeds minder over mij met jou stoort je dat, Of dat zij zeggen:” Oh ja, is het alweer zo lang geleden?” Ja, ook was er een die jou vertelde:je moet het (mij dus) laten rusten anders kon ik niet verder. Nou Gelukkig heb je hier niet naar geluisterd weet je wel hoe blij ik hier om ben!


 @: Ja, ook dat doet pijn, maar dit is mijn pijn, onze pijn die van papa en mij. Rusten zal het nooit voor ons.Maar het is voor hen die andere mensen begrijpelijk en ook normaal van deze mensen omdat hun leven gaat verder.Ook ons leven, dat van je vader en mij gaat hier door al is het moeizaam.Maar weet lieve schat, dat ik en je vader, nog heel erg veel van je houden. En de mensen die het moeilijk vinden als ik over je praat raad ik aan, zij kunnen dan maar beter afstand van mij nemen. Je bent en blijft mijn KANJER, alleen zoals ik je ieder jaar omschrijf als nu mijn grote fonkelende ster,
Die twinkelt hoog aan een heldere hemel al is het hier van heel ver.


* Ja Ma,Nog steeds zijn wij samen verbonden doordat jij een de hetbepaalde lijntje naar boven hebt gevonden en ik weet wel ma dat er mensen zijn die hierom verschrikkelijk moeten lachen.Maar beloof mij Laat hen maar want niet iedereen is “ontwikkeld” op dit gebied.Hoewel al je woorden naar deze mensen uitkwamen tot nu toe dus blijf maar dicht bij jouw gevoel dus jezelf.Wij behoeven geen namen te noemen, zij die dit lezen weten wel over wie het gaat! En geloof mij het is een beangstigend iets voor hen dat jij al  de laatste tijden zulke grote sprongen hebt gemaakt!


@: Nee, ik zeg niets, ik lach alleen maar stilletjes,Ja gelukkig, wij weten beter en hoef mij tegen anderen niet in dit te bewijzen.Zo als ik dit ook aangaf aan jou Jeroen nog tijdens jouw leven zal ik dit nu netzo  ook niet doen Jeroen.
Ik weet, jij doet mij de dingen “influisteren” laat mij de beelden zien.
Daarom zul je altijd in mijn hart en in mijn gedachten zijn daar zorg jij zelf wel voor.Ik zeg je ´s morgens bij het wakker worden altijd een goede morgen en welterusten voor de nacht.
Ik weet nu, afscheid nemen bestaat niet omdat het omhulsel achterblijft  en niet de ziel.


* In mijn energie en via het universum, de hogere sferen, zoals jij en ik ondertussen weten, blijft onze verbondenheid ma. Ik heb je al diverse keren tijdens diepere meditaties mogen laten zien waar ik met alle andere ?bivakeer? Gelukkig is dit voor jouw geest en zintuigen, dit alles wel te bevatten en daar ben ik zo blij om. Weet je hoeveel mensen dit ook graag zouden willen?Via jou kon ik n.l. verder in die sferen.Ik zal altijd gewoon blijven voort bestaan, Jou kracht blijven geven, steunen en begeleiden zoals ik toen heb beloofd.


Alleen ik ben hier en jij daar


*Dank je wel Ma, voor dat je even wilde luisteren en praten.Ik houd ook van jou en pa ontzettend veel maar twijfel niet in wat je hoort of ziet, twijfel niet in mij en blijf bij jezelf, laat anderen mensen je niet kwetsen! En laat hun maar hun in onwetendheid kletsen! Vooral de personen die alles op dit gebied zo goed beter weten.Want ieder ,zij die aan hieraan twijfelt is jaloers op onze nog zo bijzondere band…Dit is je nu toch al zoveel keren verteld? Nou dan!


Het is nu tijd? Mijn energie raakt op.Lieve Mam onthoud dat heel veel mensen zouden willen hebben wat wij hebben gehad, onze band tijdens mijn leven en nu zoals dit gesprek zij dit beslist ook  op deze manier graag eens zouden willen hebben, maar hoe zij ook proberen dat lukt hun niet.


Jalousie? Wie zou er hier nu jaloers op wie zijn denk jij Ma? Blijf je ontwikkelen bij de juiste personen beloof je me dat?


Slaap jij nog maar even lekker en tot een volgende keer


Oh en  lieve MA, IK wens jou ook straks een hele Fijne Moederdag.


 ~~~~~~


Ik draaide mij om en het licht als van een verlichte mistnevel verdwijnt als een sluier door de deur uit de kamer weg. Ik word langzaam wakker blijf nog even liggen zoals altijd en rek mij uit…


Plotseling realiseer ik mij:


Vandaag is het Moederdag 8 mei 2011


 ~


Een  echt gesprek of was het een droom?


En of jij nu Geloofd in dit gesprek, of niet


Weet,beste mensen voor mij maakt het geen verschil


en ook helemaal niets meer uit.


Ik weet wat ik weet


wat ik voel


Ziet, wat ik proef, waarneem en ruik!


Dank je wel Jeroen, mijn lieve  knuffelbeer!


Ik vondt het heerlijk dat jij er weer even was


zo gezeten op het randje van mijn bed ,


Het was een heel fijn  en duidelijk gesprek


en weer heb ik veel van je geleerd!


 


~


 


Voor alle moeders die hun kind hebben veloren


Ook jullie wens ik ondanks het gemis toch een fijne dag


 Als troost voor deze dag mag ik jullie vertellen:


Als straks de zon weer schijnt


Sta dan even stil bij die ene speciale zonnenstraal


 dat staaltje is bedoeld als streeling


zo zachtjes even langs je wang


want dat is voor jou een cadeautje


verpakt in zacht warm lichtgoud geel


niet tastbaar maar


om je te laten weten:


” Mam, ik ben er vandaag ook voor jou!”


 


 


 


Karin