Moederdag 2008


 


 

Moederdag 2008, 16 maanden


Wie had dit ooit gedacht dat Moederdag 2008 een  “Moederdag” zou worden


voor mij maar dan een in een heel andere vorm?


Een Sms?je van een lieve vriendin die mij symbolisch een knuffel stuurt en een ROZE ROOS met lieve woordjes Wij denken speciaal aan jou vandaag!


Mijn “Moederdag” was fantastisch …… want  zeg nou zelf…. Wie wordt er nu ’s morgens wakker op een schitterend Jacht in een Haven en verwend met een heerlijk ontbijt op het achterdek in de ochtend zonnestralen?


Zonder het te weten heb ik een hele fijne en leuke “Moederdag” gehad, verschrikkelijk gelachen, heerlijk gegeten en gedronken! En natuurlijk kwam ook jij weer te spraken, hoe het nou is gegaan en hoe het NU gaat met je vader en mij… IK heb hun nadat zij hier zelf om vroegen  je foto laten zien aan  die mensen,aan wild vreemde eigenlijk  zomaar die ik niet eens goed ken maar waar wij 4 dagen mee zijn opgetrokken en zo’n lol mee hebben gemaakt .


Toen zij je foto zagen  werden zij even stil en toen zei er een;” Jongens wat een fantastische gozer is dit” en hief een glas  op jou  lieverd omdat  zij vonden dat je werkelijk zo’n Kanjer  bent geweest ! Plotsklaps zomaar uit het niets was je er…. ZO  Duidelijk was je weer aanwezig en ging het gesprek over op jou stel je voor met vreemde mensen …..de ZON scheen en ik weet dan is het Goed!


Mijn Moederdag kon niet meer stuk want zeg nou zelf mensen die jou niet hebben gekend en die bij het zien van jouw foto even slikken en dan op jou toosten is toch een schitterend cadeau?


 


 Je Pa en ik hebben een schitterend Pinksterweekend gehad op uitnodiging van je Tante en Joop en gevierd hebben wij dat!Met zo’n 33  mensen die voor(peet en mij) ons grotendeels onbekende waren en jeetje wat hebben wij genoten en gelachen 4 dagen lang. Geen onderzoekende blikken  van mensen naar je ogen …zo van goh hoe gaat het er nou mee…Sinds 16 maanden ECHT eens ontspannen geweest en zoveel lol gemaakt..genoten ECHT weer eens genoten van mensen om mij heen…. maar altijd wel met jou mijn lieve schat in mijn (ons)achterhoofd, want jij bent, wat mensen ook mogen denken, er altijd bij.


Zeker weet ik, dat JIJ er ook nu weer bij was want waar ik ook kwam …Ik heb je muziek gehoord, The Voice, en Avond  en een witte veer viel weer voor mijn voeten neer, zomaar  op die middag in een winkeltje die vrijdagmiddag toen ik die mensen nog niet had ontmoet en nog twijfelde jeetje  best wel eng opstap met al die vreemde mensen. En op dat terras in Vlaardingen Ja toen voelde en wist ik op dat moment Jij zou hiermee hebben gezegd ;Pa en Ma Geniet er maar van! En dat hebben wij dus ook gedaan. Moederdag zonder jou wil niet zeggen dat ik je niet mis want dat kan ik toch niet uitleggen naar anderen toe, net zoals het tevens “Het” wel nog beter accepteren Kanjer, dat het nog steeds goed voelt, en hoe jij daar deze dagen een “hand”in hebt gehad hoe deze dagen zijn verlopen. Hoe ik en Peet sinds 16 maanden weer eens ECHT gelachen hebben…Want weet je hoe dat voelt als je lacht en mensen je aankijken omdat dat je vrolijk bent ondanks dat je juist volgens hen nu verdrietig moet zijn?Ik ben vrolijk en misschien wel op dat moment de gelukkigste moeder geweest op deze hele aardbol OMDAT en ik super genoten heb en weet Jeroen je bent op je plek! Genoten, hoe ontspannen je Pa was en wij samen van het weekend met mensen die ik niet eens persoonlijk ken maar via Marion en Joop, via de watersportvereniging.


Moederdag 2008 is begonnen en geĆ«indigd met een lach en een traan  niet van verdriet


maar wel met een heleboel vrolijkheid  en een mooie Toost als Herinnering aan JOU !


 


13-05-2008


Mama