Kerst Gekte

 


KERSTGEKTE


2008


 


Druk DRukkkkkkkkk druk iedereen is druk bezig met niks en van alles.Voorbereidingen treffen voor het Kerst(Vreet)feest Boodschappen doen gekte in de winkels, mensen lopen te rauze of dat het de hongerwinter is die voor de deur staat en de klanken van de Kerstliederen vallen mij niet eens op door al die drukte..pfffffffff wat een gekkenhuis!

Tot daar straks… ik kom net van boven de trap afnaar beneden, lekker getuttelt, mijn haren even in de “Verf” gezet want we willen er wel toch goed uitzien met Kerst?


De radio aangezet en maak een bakkie koffie voor mijzelf en denk Zo nu dan even Hyves bekijken.Ik kijk naar buiten en er komt een Duif aangevlogen de vogel gaat boven op de rugleuning van de stoel die buiten staat voor het raam zitten geheel op haar gemak en blijft mij aan kijken,inmiddels sta ik vlak bij haar voor het raam en beweeg mijn armen maar zij schrikt niet op…Dan klinkt er een lied Silents Night Holy Night door mijn kamer uit de speakers van de radio en het ontroerd mij….ja Silents is het want op deze tijd zou Jeroen gezellig thuis zijn, zouden we samen even nog de laatste boodschappen gaan doen, Hij zou nog even een nieuwe cd van mij lospeuteren, een broodje Frikandel samen eten, een paar nieuwe Nike Airs aftroggelen, een pakket SierVuurwerk lospeuteren… want ….zei hij dan altijd lachend ;Ma dat is werkelijk een goede investering van je euries want die pijlen zijn voor ons geluk het aankomend jaar maar ook voor mijn beide Opa┬┤s,ome Giel en Oma Saatje te herdenken en alle mensen die wij hebben gekend en overleden zijn!
Zo weten zij, Zij zijn niet vergeten niet door ons…en niet door MIJ!

Kerstliedjes zongen Jeroen, wij altijd samen op allerlei manieren, serieus, dansend, gek en maf… nu sta ik ze alleen te zingen met de tranen die rollen over mijn gezicht…maar ik zing ze wel!
Terug denkend aan al die te gekke jaren, jij met een blauwe Coca Cola kerstmuts op je hoofd en ik een rood witte want zoals jij dan zei vooruit Ma JIJ bent het Kerstvrouwtje en daar hoort rood bij! en wij hadden dan echt pret!

En dan Ma, Is die appeltaart nou al klaar, want ik sterf van de honger…. Nah weet je wat ik neem wel een zak chips en ga dan naar boven, fles cola mee dan ga ik even met mijn vrienden op de pc Tibia spelen!

It’s a Wonderfuck Christmas Time Tra lalalala Ma…Ik hou van jou Ma tot straks... Am I dreamingggggg(queen) OhhhhWhat a wonderful fucking world,….Tralalalala It’s all so beautiful fucking bless, So let the Snowbells ring in the fucking snow….. tralllaaaaaaa

Waarom ik dit nou weer schrijf ? Gewoon…. het is een herinnering zoals er zovele zijn maar in deze tijd zoveel meer opkomen vrolijk maar ook vol tranen en pijn…. ondergaan en verwerken is het beste en laat ik het over mij heen komen ik stop niets weg laat maar stromen die tranen dat is het beste….

Merry Christmas  en een gelukkig kerstfeest voor een iedereen


Ik keek naar buiten en zei:”Ik beloof je, ik doe mijn best”.
en weg was de Duif.
IK kijk op de klok en zie het is tijd om mijn haar uit te gaan spoelen, droog mijn tranen van mijn gezicht en ga naar boven.

Als ik straks beneden kom zal het weer anders zijn dan zing ik de liedjes mee die spelen op de radio omdat er 1 is die dit zou willen horen.. Juist ja…. HIJ!

Fijne Feestdagen allemaal


 


Karin  


Ik ga er zeker wat van maken!

Karin