Geen Boekentas of Vlag

 

 

 

Geen Boekentas-Vlag .. Eind Diploma

en/of 

 Studeren…

 

 

 
 
 
 

Gisteren overviel het mij zomaar opeens “Jeroen zou zijn opleiding MBO nu hebben afgerond” zomaar de gedachte… dat het dit schooljaar 2007/2008 zou zijn geweest dat Jeroen zijn examen MBO zou hebben afgesloten,en zijn diploma Bedrijfs Economie-Transport -& Logistiek op zak zou hebben gehad.Ook dit heeft hij dus niet mogen meemaken net zoals al het andere wat betrof school in zijn leven ,het afscheidsfeest op de lagere school,en zijn VMBO diploma uitreiking…Zijn diploma kon hij in ontvangst nemen en ondertekenen in het ziekenhuis. Beide keren lag hij in het ziekenhuis van bloedingen en/of een operatie en nu …. Nu is hij er zelfs niet meer…

Dikke tranen rolden plotsklaps over mijn wangen,toen ik gisterenavond al op bed lag en bij de show van Oprah,waar ik altijd naar kijk,het over het onderwerp ging, hoe jonge mensen zich een doel konden stellen om geslaagd een bedrijf op te zetten en vroeg mij af Waarom in Godsnaam heeft het allemaal zo moeten gaan….Jeroen zijn” Patbeer”  heeft mij getroost, ik heb hem lekker in mijn armen genomen en effe geknuffeld….
IK weet alles in het leven is bij onze geboorte al vast uitgestippeld en voorbestemd maar toch…pff dit is weer zo’n tijd daar moet ik doorheen en geloof mij het is Zo hard! overal hoor je ja mijn kind dit, ja mijn kind dat… Feest enz… Ik gun het een iedereen echt waar van harte want ik weet het leven gaat door.

Daarom schrijf ik toch nog maar hier even verder…

De grootste plannen had Jeroen met zijn 2 dikke maatjes, Eric en Kelvin,die ook bij zijn afscheid waren in het ziekenhuis,die hij kende al vanaf de lagere school,samen hebben zij het middelbaar doorgelopen, vervolg opleidingen gedaan maar zij die 2,een andere richting,dan Jeroen.Nog steeds volop contact houdend met elkaar in het dagelijks leven via MSN ,Tibia of gewoon bij elkaar soms werd de tent afgebroken en moest ik hun er uitschoppen als het werd heel laat !

Maar ook heel serieus konden zij praten gewoon bij ons beneden.De heren zaten dan ’s avonds met een biertje en lekkere hapjes en toastjes erbij,te brainstormen hoe zij hun leven en toekomst verder zouden in willen vullen,een zakelijk plan werd in elkaar gezet…tja het klonk best goed in het geheel niet slecht! Hoe serieus en volwassen zij dan zaten te praten en menig ouder zou daar trots op zijn geweest!
Voorop gesteld waren zij het erover eens eerst 2 jaar sparen en eentje tenminste een rijbewijs zodat zij uit de voeten konden als zij afgestudeerd zouden zijn.

Eerst zouden zij voor een poosje rond gaan trekken in Amerika, Jeroen kende er vele mensen van de Hemofilie Mailinglijst. adressen zat om een paar nachtjes te blijven slapen dat was geen probleem. 1 van de jongens had er ook familie wonen en daar ook konden zij dan ook heen.Bij terugkomst was het plan een bedrijf te gaan opzetten ,ondernemerschap aan te vragen , in de IT, wat op te zetten, 2 het werk en Jeroen de bedrijfsvoering,administratie,klanten werving en het Financhiele plannings beleid,op jonge leeftijd wist hij al van geld geld te maken hoe hij dat deed IK weet het niet :-) Maar riep met 4 jaar al Ik word later Econoom:-)

Gisteren ochtend heb ik zijn oude school Het Albeda Gollege gebeld, gevraagt om zijn leerlingen dossier en de orginele foto. Die op zijn kist stond nl was een kopie. Afscheid daar nemen en alles afsluiten kan ik niet, heel raar want dat is wat wij wel overal hebben gedaan.Ik denk dat het komt omdat het Jeroen zijn laatste “op weg” was hiernaar toe school waar hij ondanks zijn vele afwezigheid toch graag naar toe ging.
Definitief zouden Peter en ik dan alles achter ons laten,zijn afgesloten… en ik weet het is goed Maar ik Kan het niet… ik laat nog maar lekker even mijn tranen rollen nu ik dit schrijf, Het is geen teken voor mijzelf als zwakte,maar meer een bevestiging het voor de zoveelste keer onder ogen zien.Van de ene op de andere dag was alles voorbij!Ik ben mijn kind kwijt…Mijn kind is dood!

Ik kan niet genoeg benadrukken naar andere mensen die nog wel hun kinderen hebben.Leef en beleef samen met elkaar,bespreek de dingen en toon interesse in de dingen die je kind wil en doet.Laat zien,en bevestig dat je staat achter hem of haar…respecteer Als de keuzes anders zijn,niet overeenkomend zijn met als die van jou die jij in gedachte hebt praat er dan over, Laat je kind weten wat het voor jou betekend als ouder en dat je van hem of haar houd n.l. onvoorwaardelijke liefde is een als een vestegingmuur voor de rest bepalend van jullie leven samen of ze nou jong zijn of oud….Liefde dat is alles waar het omdraait echte Liefde.
Gelukkig kunnen Peter en ik samen hier op terug kijken en hebben wij nergens spijt van.Gelukkig waren wij op de hoogte van al Jeroen zijn wensen zo dat wij ook de beslissing  konden nemen zonder twijfel om hem te laten gaan.Jeroen lieverd, nogmaals bedankt hiervoor.

En ook al hangt er een donkere wolk, toch ook weer schijnt vandaag de zon en Ik weet er van te genieten.Ik ga zo even naar de markt verse Rozen kopen en als ik thuis kom zet ik ze bij Jeroen zijn Urn neer die hier thuis staat in de tuin,steek een kaars aan en dan sluit ik vanavond samen met Peter de periode school hierbij af in alle rust en vrede met een glas wijn en een steek het Licht aan bij zijn ” eigen thuis “hier in de tuin ,dan draai ik weer even zijn speciale muziek nummers en weet…

Het is Goed

 Peet en Ik ontvangen en putten daaruit samen weer alle steun!

Geen Schooltas -Vlag of Examen feest maar wel de rust voor Jeroen en ons zelf nu dat ik dit hier neer gekrabbeld hebt.

Jeroen,jij zou vast weer hebben gezegd: Ma & Pa “Geeft Niet”….

Karin 
 

 

05-07-2008